В Краматорську розпочалися кінопоказим міжнародного фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест»

В п'ятницю, 27 травня, в місті Краматорську, в мультикомплексі «Батьківщина», відбулося відкриття щорічного міжнародного фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест».

Чілдрен Кінофест, фото 1

Зустрічали юних гостей та відкривали фестиваль члени Клубу Підприємців Краматорська (який є координатором заходу в нашому місті) Алла Кущ і Анна Алад’єва. Вони розповіли юним відвідувачам про те, які фільми будуть показані в ході проведення фестивалю, а також про те, що діти будуть не лише глядачами, але й зможуть приміряти на себе роль компетентного журі - проголосувати за вподобану кінострічку.

Фільм, з якого розпочалися кінопокази, - «Хлопчик-фантом», розрахований на вік аудиторії 7+. Всього за час проведення «Чілдрен Кінофест» будуть показано десять кінострічок для дітей від 4-х до 12+ років. На фестивалі будуть представлені як новітні європейські стрічки, так і світова кінокласика. Картина-переможець міжнародного конкурсу буде визначена шляхом підрахунку глядацьких голосів і оприлюднена на церемонії закриття «Чілдрен Кінофест» в новому фестивальному центрі, столичному кінотеатрі «Київська Русь» 5 червня в 15:00.

Відкриттю фестиваля передувала прес-конференція, яку члени Клубу Підприємців Краматорська, а також адміністрація мультикомплексу «Батьківщина», провели 26 травня в Краматорському Антикризовому медіа-центрі для представників ЗМІ.
Сергій Кондратюк, Анна Алад’єва та Наталя Смоленська розповіли журналістам про історію появи «Чілдрен Кінофест» у Краматорську (цього року фестиваль в нашому місті пройде вже удруге) і про те, що цього року фестиваль прийматимуть 18 міст України: Київ, Вінниця, Дніпропетровськ, Житомир, Запоріжжя, Кривий Ріг, Луцьк, Львів, Маріуполь, Мелітополь, Одеса, Суми, Тернопіль, Харків, Херсон, Черкаси, Чернігів і Краматорськ.

Планується, що за 10 днів кінопоказів, мультикомплекс «Батьківщина» збере у своєму залі більше 2 тис. дітей. На момент проведення прес-конференції для участі у «Чілдрен Кінофест» зареєструвалися групи дітей-учнів краматорських шкіл № 4, 8, 9, 11, 15, 21, 24, 25 і 32, вихованці Центру соціально-психологічної реабілітації дітей, Краматорської міської дитячої громадської організації «Центр дозвілля дітей-інвалідів «Дивосвіт», Дитячого соціально-оздоровчого центру «Смарагдове місто», а також групи дітей учасників АТО та дітей, що страждають на онкологічні захворювання.

Під час перегляду кінострічок, юні глядачі познайомляться з багатьма цікавими персонажами, побачать, як герої фільмів дружать, долають перешкоди, допомагають один одному в складних ситуаціях. Діти зможуть вчитися цьому у них, рости разом з ними, ставати кращими.

Бажаємо всім приємних кінопереглядів!

Чілдрен Кінофест, фото 2 Чілдрен Кінофест, фото 3

Чілдрен Кінофест, фото 4 Чілдрен Кінофест, фото 5